1. setkání - DRAK

18.10.2017 16:52

 

 

klik

 

 

 
Vážení rodiče, 
 
tak jako již minulý rok i letos pokračujeme v projektu spolupráce předškolních dětí se žáky první třídy. 
 
Cílem projektu je, aby si děti postupně nenásilně zvykaly na školní prostředí a na to, jak to ve škole chodí a naučily se také spolupracovat, pomohly si navzájem, když něco nepůjde, ztratily ostych z neznámého prostředí, z paní učitelek.
 
18. října proběhla první návštěva - téma bylo DRAK. Na úvod jsme se představili a po té jsme se vrhli s chutí do práce. Měli jsme za úkol vyluštit slovo z tabule - Drak - říct si, z jakých písmenek se skládá a potom měly děti ze školky vzít tolik víček od pet lahví, kolik slovo drak obsahuje písmenek a dát si je na lavici. Školáci zkontrolovali, popřípadě pomohli opravit správný počet. Potom jsme si zkusili, jak takový drak létá za mírného větru, za silného a za úplné vichřice. :-)
 
Následovala práce na pracovním listu, kde jsme pomohli drakovi domalovat mašličky a kolečka. Na listu jsme také měli básničku, kterou jsme se učili ve skupinkách. Každý kousek, aby toho na nás nebylo najednou moc. To jsme hravě zvládli, a když se pak všechny skupinky daly dohromady a každý odrecitoval svůj kousek, vznikla nám krásná mozaika básničky. 
 
Následovalo hledání obrázků dráčků - pexeso na koberci, vytvořili jsme nové týmy a spolu jsme si vybarvili obrázek úplně stejně jako v opravdovém pexesu. Práce nás moc bavila a užili jsme si společný čas. Na závěr jsme dostali sladkou odměnu za to, jak jsme byli šikovní a už teď se těšíme na další společnou schůzku.